Sta je op het punt om Kerst te vieren, maar wil je ook je eiwitinname niet verwaarlozen? Geen zorgen, wij hebben de perfecte oplossing voor je: een heerlijke high-protein bosbessencheesecake. Hiermee verras je niet alleen je gasten tijdens de kerstviering, maar zorg je er ook voor dat je die belangrijke eiwitten binnenkrijgt. De bereiding is een fluitje van een cent met slechts een blender, een oven, een pannetje, en een bakje (voor au bain-marie). Bovendien is deze lekkernij niet al te zwaar in calorieën, dus je kunt er ook tijdens de kerstdagen van genieten als tussendoortje. Met de rode kleur van de bosbessen, de witte chocolade en de bruine koekkruimels wordt deze taart niet alleen een feest voor je smaakpapillen maar ook voor het oog tijdens de kerstperiode!
150 g Philadelphia zuivelspread light
400 g Griekse yoghurt (0% vet vanillesmaak)
1ei
1 theelepel Vanille-extract of flavordrops
15 g Stevia of een andere zoetstof
40 g Proteïnepoeder vanillesmaak of Protein Baking Mix
200 g Bevroren bosbessen
10 g Maïszetmeel of een ander bindmiddel
4 Digestive biscuits
20g Witte chocolade
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de zuivelspread, Griekse yoghurt, ei, vanille-extract, stevia en proteïnepoeder of baking mix in een blender en mix.
Schenk het mengsel in een taartvorm.
Doe 50 gram bosbessen door het mengsel en verdeel.
Bak dit 25-30 minuten op 200 graden in de oven.
Zet de cheesecake een uur in de koelkast.
Verwarm ondertussen in een pannetje 150 gram bevroren bosbessen met het bindmiddel en een beetje water.
Mix dit goed door elkaar op laag vuur totdat het een dikkere textuur heeft gekregen.
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Verdeel de bosbessenmix over de cheesecake.
Top de taart af met koekkruimels en gesmolten witte chocolade.
Eet smakelijk!!